Team.pink.tails

En blogg om mitt liv med min man, vår husrenovering, mina hundar Greta, Gertrud & Ethel 🥰

rallylydnad träning

Kategori: Allmänt

På torsdagar brukat de ha Rallylydnad träning på klubben, i kväll åkte vi dit för första gången.
Jag har lite svårt för att komma in i en grupp där alla redan känner varandra 😜 men gjorde detta för vår tränings skull och är såå nöjd och taggad inför nästa gång :) 
 
Först ut var Greta, hon bryr sig knappt om andra hundar och skulle hon försöka hälsa så räcker det att säga till henne 😊 vi är ju där för att träna, hon och jag, inte för att träffa andra hundar. 
Under tiden jag gick banvandring så fick hon snällt sitta och vänta vid en stolpe, första gången jag bundit henne! Och hon satt tålmodigt och kollade på mig 😊 
När vi gick banan första gången så var hon taggad men samtidigt sansad och hade koll på mig 👍. 
Nu är jag faktiskt inne på att anmäla oss till tävling 😊.  
 
Sen hämtade jag fröken röd, hon skötte sig förbånadsvärt bra! Vi gick och ställde oss bland de andra men ändå på säkert avstånd tills det var dags för vår tur. Hon blir snabbt uttråkad av att bara stå men det måste hon också lära sig! Men hon hade ändå koll på mig. 
Vi gick banan med bravur! Full fokus på mig och det hon skulle göra 😆. 
När vi ställde oss där vi stod innan så upptäckte hon en golden hane som gick/var 2m ifrån oss, och hon skulle då skälla och hålla på men slutade fort vid tillsättning, satte igång efter ett tag och vi gick en liten sväng bland de andra hundarna och hon kunde samla ihop sina känslor igen 😉. 
 
Så stolt över mina tjejer som har gjort sådana framsteg ❤ framtiden känns mycket ljusare i dag än för ett par dagar sedan 😊